Poradnik: Jak włączyć tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego

Ten artykuł przedstawia głównie sposób włączenia trybu prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego. Jeśli chcesz wyłączyć wyświetlanie obrazu zdalnego oraz zablokować zdalną mysz i klawiaturę, czytaj dalej.

Tyler

By Tyler / Published on September 16, 2026

Share this: instagram reddit

Jak włączyć tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego?

„Postępowałem(-am) zgodnie z instrukcjami po stronie zdalnej, aby włączyć tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego, ale po połączeniu z klienta tryb prywatności jest wyłączony. Co mogę zrobić?”

Tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego to funkcja, która pozwala ukryć zawartość sesji poprzez wyłączenie zdalnego wyświetlacza oraz uniemożliwić innym zakłócanie sesji zdalnej poprzez zablokowanie zdalnego wejścia myszy i klawiatury.

Niektórzy użytkownicy muszą dowiedzieć się, jak poprawnie włączyć tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego. Nie martw się. Ten artykuł przeprowadzi Cię przez szczegółowe kroki.

Jak włączyć tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego

Wykonaj poniższe kroki, aby dowiedzieć się, jak włączyć tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego.

Krok 1. Tryb prywatności może być używany tylko wtedy, gdy włączony jest dostęp bez nadzoru. Przejdź do Ustawienia > Zabezpieczenia i zaznacz opcję Włącz dostęp bez nadzoru. Upewnij się, że opcja Włącz tryb prywatności również jest zaznaczona.

Krok 2. Ustaw hasło dostępu bez nadzoru.

Krok 3. Kiedy połączysz się teraz ze swoim urządzeniem za pomocą dostępu bez nadzoru, ekran po stronie zdalnej pozostanie czarny, a mysz i klawiatura zostaną zablokowane.

Krok 4. Jeśli przejdziesz do przycisku Uprawnienia, zobaczysz, że opcja Włącz tryb prywatności jest zaznaczona.

Krok 5. Jeśli tryb prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego na ekranie zdalnym zostanie dezaktywowany na kliencie zdalnym, zobaczysz opcję „Włącz tryb prywatności” wyszarzoną.

Wskazówka: Najlepsza alternatywa dla trybu prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego

Rzućmy okiem na ograniczenia trybu prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego:

  • Brak pełnej zgodności z systemem Windows. W przypadku użytkowników systemu Windows funkcja trybu prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego jest dostępna dla systemu Windows 8.1+, co oznacza, że użytkownicy systemu Windows 7 nie mogą z niej korzystać.
  • Niegelastyczny plan cenowy. Jeśli musisz korzystać z funkcji trybu prywatności, musisz wykupić co najmniej plan Solo, który kosztuje 10,9 USD miesięcznie i jest rozliczany tylko rocznie.
  • Brak opłacalności. Plan Solo uzyskany dla funkcji trybu prywatności obsługuje tylko 3 urządzenia logowania i 1 połączenie wychowujące.

Oto dlaczego potrzebujesz alternatywy dla oprogramowania do pulpitu zdalnego z trybem prywatności. Jaka jest najlepsza alternatywa dla trybu prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego? Gorąco polecamy oprogramowanie do dostępu zdalnego AnyViewer. Zobaczmy jego zalety w porównaniu z trybem prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego.

  • AnyViewer jest w pełni kompatybilny z systemami Windows 7+ oraz Windows Server 2012 R2+.
  • Oba plany cenowe AnyViewer można opłacać w cyklu miesięcznym. Ponadto zakup planu Professional dla trybu prywatności kosztuje tylko $9.9 miesięcznie.
  • Plan Professional oferuje użytkownikom więcej funkcji, takich jak 10 przypisanych urządzeń i 5 jednoczesnych sesji.
Скачать Бесплатно Komputery i serwery Win
Безопасный скачивание

Krok 1. Na obu komputerach pobierz, zainstaluj i uruchom program AnyViewer. Przejdź do zakładki Zaloguj się na komputerze sterującym, a następnie kliknij Zarejestruj się (jeśli masz już konto założone na oficjalnej stronie, możesz od razu się zalogować).

Log in AnyViewer

Krok 2. Wypełnij formularz rejestracyjny.

Sign Up for AnyViewer

Krok 3. Teraz zobaczysz, że pomyślnie zalogowano się do programu AnyViewer. Twoje urządzenie zostanie automatycznie przypisane do konta, na które się zalogowano.

Free Editions

Krok 4. Zaloguj się na to samo konto AnyViewer na obu komputerach, a następnie kliknij Sterowanie jednym kliknięciem dla zdalnego dostępu bez nadzoru. Zaznacz opcję Połącz w trybie prywatności na dole, jeśli Twoje konto zostało uaktualnione.

Connect to My Devices

Uwagi:✎...
Zaleca się uaktualnienie konta do planu Professional lub Enterprise. Co może Ci dać plan Professional lub Enterprise:
Więcej urządzeń będzie można przypisać do tego samego konta w celu uzyskania dostępu bez nadzoru.
Więcej kanałów połączeń, aby więcej urządzeń mogło nawiązywać połączenie zdalne w tym samym czasie.
Jedno urządzenie może łączyć się z wieloma urządzeniami jednocześnie.
Przesyłaj pliki o wielkości 1 TB z prędkością 10 MB/s.

 

Wnioski

Ten post przedstawia głównie sposób włączania i używania trybu prywatności oprogramowania do pulpitu zdalnego. Należy jednak pamiętać, że istnieje wiele ograniczeń, jeśli chcesz korzystać z trybu prywatności w oprogramowaniu do pulpitu zdalnego. Dlatego polecamy najlepszą alternatywę dla trybu prywatności oprogramowania do pulpitu zdalnego. AnyViewer ma mniej ograniczeń dotyczących trybu prywatności i jest tańszy niż oprogramowanie do pulpitu zdalnego. Pobierz go i zacznij korzystać już teraz.